Zelfstroom Mayke

Een nieuwe baan: een mooie laptop, fijne werkplek en allemaal eerste indrukken. Hoe is het om als frisse Zelfstromer te starten? Mayke is in augustus begonnen als Accountmanager Binnendienst bij Zelfstroom. Tijd om te vragen hoe zonnig haar eerste maand was!

Er komt veel op je af in het begin, is dat pittig?

“Best wel, er komt gewoon veel informatie op je af! Het is geen overload, want de begeleiding is goed. Het inwerktraject is echt een soort mini-opleiding tot duurzaam adviseur. Producttrainingen, sessies over klanttypen, een cursus over verkooptechnieken en meeluistersessies. Allemaal hard nodig, want uiteindelijk word ik dé specialist!”

Wat was het leukst?

“Twee dingen. Allereerst de sessie met oprichter Bram. Hij vertelt met passie over het bedrijf en de missie die Zelfstroom heeft om Nederland te verduurzamen. Slim, want je krijgt zo echt hart voor het bedrijf!

Daarnaast is het meeluisteren heel leuk. Wat me opvalt is dat geen één Accountmanager dezelfde stijl heeft. Dat is prettig, want zo weet je dat er niet één juiste manier is. Mijn eigen manier is ook gewoon prima!”

Was het wat je had verwacht?

“Een positieve verrassing is dat het geen ‘pusherige’ salesfunctie is. Geen koude sales, maar advies geven. Je hebt het gevoel dat je mensen écht helpt om hun stroomverbruik te verlagen.”

Hoe is het team?

“Echt heel fijn! Als ik een vraag stel, dan staat er altijd wel iemand klaar om me te helpen. Je wordt in het diepe gegooid, maar wel geholpen om te blijven drijven. Uiteindelijk moet je dus wel zelf de sprong durven nemen. Maar het is prettig om te weten dat je best eens een fout mag maken.”

Wat zeg je tegen vrienden over je werk?

“Leuk team, goede begeleiding én een fantastisch uitzicht! Het salesteam zit op de 9e verdieping en ik kijk de hele dag uit op de Bossche trots, de Sint-Jan.“

Waarom moeten anderen bij Zelfstroom komen werken?

“Als je net bent afgestudeerd zoals ik, dan is dit echt een perfecte baan. Er is veel aandacht voor commerciële trainingen, je leert advies geven en je komt terecht in een jong team. We zijn trouwens nog op zoek naar nieuw verkooptalent!”

Eerst weten of je bij Zelfstroom past?

Dat snappen we hoor. Daar hebben we een handig kort testje voor je gemaakt. Doe de job-quiz.

Net als Mayke erg enthousiast?

Dan is de functie van Accountmanager Binnendienst ook iets voor jou! Ga direct naar de vacature of stuur een berichtje naar onze Talent Sourcer Birgit (06-28 23 52 99/birgit.van.herk@zelfstroom.nl).