Bij Zelfstroom doen we niet moeilijk over wat je gaat verdienen. Als Accountmanager Binnendienst krijg je een basissalaris van €1.800. Wat je er extra bij verdient bepaal jij zelf. Gemiddeld verdienen onze salestalenten €1.000 bonus per maand. Onze teamcaptain Jurgen begon drie jaar geleden als Accountmanager Binnendienst. Als geen ander weet hij hoe snel je kan ontwikkelen binnen Zelfstroom. Hij vertelt hoe jij als Accountmanager jouw salaris op een constant hoog niveau houdt.

Wat doe je bij Zelfstroom?

“Als Teamcaptain ben ik verantwoordelijk voor de prestaties van de Accountmanagers in mijn team. Ik coach ze elke dag en zorg ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt. In de tijd die ik over heb, bel ik zelf met klanten. Zo blijf ik op de hoogte van wat er speelt.”

Hoeveel verdient een Accountmanager bij Zelfstroom?

“Als Accountmanager start je op een basissalaris van €1.800. De eerste maanden ben je vooral bezig met leren. Gemiddeld verdien je na zo’n 5 maanden al €800 tot €1. 000 euro bruto per maand aan bonus. Dat komt dus bovenop je salaris. In een mindere maand is dat misschien €500, maar met de juiste inzet kan dat ook zomaar €1.500 zijn.”

Hoe werkt het bonussysteem?

“Het bonussysteem werkt op basis van omzetpercentage. Op het eind van de maand krijg jij een deel van jouw omzet als bonus uitgekeerd. Als je €150.000 omzet en je krijgt daar 1% van, dan kan dat aardig oplopen. Scoor je een paar maanden achter elkaar boven target, dan loopt ook dat percentage op.”

Is het moeilijk om de bonus te scoren?

“Nee, maar je moet er wel voor werken. Het is belangrijk dat je de mentaliteit en een gezonde drive hebt om voor je resultaten te knokken. Krijg je een kick van scoren en winnen? Dan weet je dat jij uit elke dag bij Zelfstroom energie haalt. Als ik een avond een uurtje doorwerk, dan kan me dat aan het eind van de maand zomaar een paar honderd euro opleveren. Je bent eigenlijk een soort ondernemer. Als je het spelletje snapt en er energie instopt, dan komt dat er bij Zelfstroom ook écht uit.”

Kun je ook groeien in basissalaris?

“Jazeker. Je start als salestalent en kan doorgroeien tot master. Bij elke stap die je maakt, ga je ook vooruit in salaris. Als je net als ik eenmaal master bent, dan kom je in aanmerking voor een coachrol als Teamcaptain. Ik verdien nu ruim meer dan het basissalaris én verdien mijn bonussen. In drie jaar tijd heb ik echt mooie stappen gemaakt.”

Meer weten over hoe jij jezelf kan ontwikkelen? Jorik legt je graag uit waarom ontwikkeling zo belangrijk is bij Zelfstroom.

Hoe lever jij elke maand een topprestatie?

“Ik zorg ervoor dat ik een hoger doel heb dan alleen de bedrijfstargets. Natuurlijk wil ik dat we zoveel mogelijk zonnepanelen verkopen en samen Nederland veroveren met zonne-energie. Maar ik wil ook voor mezelf iets neerzetten. Zo spaar ik bijvoorbeeld nu voor de inrichting van mijn nieuwe huis. Dat hogere doel is voor iedereen anders, bijvoorbeeld sparen voor de studie van je kinderen of een mooie droomreis.”

Gaat het alleen om aantallen of ook om kwaliteit?

“Beiden. Als ik een klant gouden bergen beloof en ik kan het niet waarmaken, dan is niemand blij. Als een zonnestroomsysteem niet kan worden aangelegd, dan merk ik dat terug in mijn salaris. En dat is maar goed ook, want zo houden we de kwaliteit hoog.”

Heb je ook teamtargets?

“Jazeker. Successen vieren we samen. Samen je targets behalen, dat geeft echt een kick. Je voelt de energie dan echt als je hier rondloopt. Er zijn bovendien elke maand mooie incentives te verdienen. Van bioscoopbonnen en een avondje stappen, tot een Drakenbootrace op het water of samen blowkarten op het strand. .”

Nice! Heb je nog tips voor jonge salestalenten?

“Stel jezelf een doel. Het maakt niet uit wat, gewoon iets dat je graag wilt. En ga daarnaar leven. Als je een stapje extra zet en dat volhoudt, dan komt de rest vanzelf.”

Eerst weten of je bij Zelfstroom past?

Dat snappen we hoor. Daar hebben we een handig kort testje voor je gemaakt. Doe de job-quiz.

Ben je er nog steeds?

Dan is de functie van Accountmanager Binnendienst vast iets voor jou! Ga direct naar de vacature of stuur een berichtje naar onze Talent Sourcer Birgit (06-28 23 52 99/birgit.van.herk@zelfstroom.nl)