starters

Stefan; direct, reislustig en, sinds januari 2018 ook Accountmanager bij Zelfstroom. Hoewel hij tussendoor acht maanden ging reizen, behoort hij nog steeds tot een van de beste Accountmanagers. Hoe doet hij dat?

Hoe begon het voor jou?

“Geef maar gewoon een laptop en een headset”, zei Stefan toen hij terug kwam van zijn reis. “Een paar maanden voor mijn reis was ik afgestudeerd voor Small Business Retail Management. Ik zocht een marketing functie en tot mijn verbazing kwam Accountmanager op mijn pad. Zo’n functie had ik eigenlijk nooit overwogen. De introductie van Zelfstroom overtuigde me om het te proberen. Er was meteen een klik tussen mij en de telefoon. Toch stopte ik bij Zelfstroom omdat ik acht maanden wilde reizen.”

Hoe word je een goede Accountmanager?

Na zijn reis van 8 maanden pakte hij het werk weer op. “Als je eenmaal je eigen gespreksstijl hebt ontdekt, verleer je dat niet zomaar. Mijn gesprekken zijn heel stabiel. Ik ga altijd op zoek naar de juiste vragen en bovenal: mijn communicatie is heel duidelijk. Ik schep een verwachtingspatroon, die ik later ook waarmaak. De situatie die ik aan de klant omschrijf is altijd hetzelfde op de uiteindelijke offerte. Hierdoor ontstaan er zowel voor de klanten als voor mij geen verrassingen; een annulering komt dan niet vaak voor. Deze stijl werkt voor iedere situatie en daarom ben ik zo’n goede Accountmanager. Gewoon, duidelijke taal.”

Meer over Accountmanager bij Zelfstroom

Nieuwsgierig geworden naar de vacature? Klik hier om de vacature te lezen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Talent Sourcer Birgit (birgit.van.herk@zelfstroom.nl).

Wat is leuk aan je baan?

“De combinatie van plezier en geld. Ik zit er om twee redenen: omdat ik het naar mijn zin heb bij Zelfstroom en om de gunstige bonusregeling. Daarom ben ik natuurlijk na mijn reis ook terug gekomen. Het team is super gedreven; we werken samen naar een week-, maand-, kwartaal- en jaardoel. Als we de doelen halen, doen we leuke dingen! Van een boottrip tot een etentje.”

Hoe word je Accountmanager?

Er zijn geen concrete HBO opleidingen om Accountmanager te worden. Ik zag mezelf ook niet direct in deze functie, maar ben het gewoon gaan proberen. Dat kan ik anderen aanraden: Ga het gewoon proberen. Als je een vlotte babbel hebt, is het zeker de moeite waard. Het klinkt cliché, maar stap uit je comfort zone; het zijn skills die je moet ontwikkelen. Ik was er ook niet voor getraind en kijk waar ik nu sta!”

Werken als Accountmanager bij Zelfstroom?

Ben je enthousiast over de functie Accountmanager bij Zelfstroom? Onze Talent Sourcer Birgit of Nadia gaan graag het gesprek met jou aan om samen te kijken of er een match is. Direct solliciteren? Neem dan contact op met Birgit (06-28 23 52 99/birgit.van.herk@zelfstroom.nl). We kijken uit naar je reactie!