Zelfstroom divers

Jos; creatief, eigenzinnig en, sinds februari 2018, ook Accountmanager bij Zelfstroom. Hij valt niet binnen de standaard ‘Accountmanager-hokjes’ en houdt niet van gladde praatjes. Zijn doel: de klant helpen op zijn eigen manier. Maar wat is ‘die manier’?

Ben je eigenzinnig?

“Bij Zelfstroom krijg je regelmatig een salestraining. Die coach wordt soms gek van mij, want ik doe het altijd anders. Ik pas niet in die standaard ‘Accountmanager-hokjes’.” Jos omschrijft hoe hij zijn eigen manier heeft ontdekt. “Als je net in dienst komt krijg je veel training en begeleiding. Gas erop, hands on mentaliteit. Je moet dingen aannemen, uitproberen, jezelf terug luisteren en productief zijn. Uiteindelijk is dat slechts een houvast, je moet erachter komen wat voor jou werkt. Je gaat op zoek naar jouw eigen stijl.”

Wat typeert jou als Accountmanager?

Jos noemt zichzelf een ‘droge’ Accountmanager. “Of misschien is droog niet het juiste woord. Mijn gesprek bevat gewoon geen poespas, maar een goed verhaal. Ik typeer mijn stijl als ‘nieuwsgierig’ en ‘creatief’. Nieuwsgierig naar de situatie van de klant en creatief in het verhaal die ik daarop los laat. Soms gebruik ik een metafoor en soms vergelijk ik hun situatie met die van de buren. Uiteindelijk heb ik één duidelijk streven: mensen het product aan zichzelf laten verkopen.”

Meer over Accountmanager bij Zelfstroom?

Nieuwsgierig geworden naar de vacature? Klik hier om de vacature te lezen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Talent Sourcer Birgit (birgit.van.herk@zelfstroom.nl).

Hoe doe je dat?

“In het begin van het telefoongesprek zijn mensen vaak sceptisch. Maar wanneer ze de hoorn opgooien hebben ze al drie keer gezegd ‘Dus ik ga besparen én ik ben duurzaam bezig.’ Dan hebben ze de zonnepanelen eigenlijk aan zichzelf verkocht; zichzelf overtuigd. Toen ik bij Zelfstroom in dienst kwam, zei mijn vader: ‘Je gaat toch geen huurproduct verkopen?’ Tja, zo dacht ik er de eerste maand ook over, dus scoorde ik geen sales. Maar ik leerde het product kennen en erin te geloven. Nu zie ik écht de voordelen van het huurconcept; ik heb het aan mezelf verkocht.”

Waarom bij Zelfstroom?

“Als je in sales zit wil je geld verdienen. Maar ook plezier hebben en iets goeds doen is belangrijk voor mij. Zelfstroom is een duurzaam merk met een duurzaam product. Ik ga bewust niet bij een oliemaatschappij werken. Bovendien leer ik erg veel bij Zelfstroom. Veel verkopers werken voor een erkenning-, status- of geld motief. Mijn eigen ontwikkeling is mijn motief. Sales neem je heel je leven mee. In de meubelzaak bijvoorbeeld, waar de verkoper me laatst vertelde dat ze nog nooit zo’n hoge korting had gegeven dan aan mij.”

Werken als Accountmanager bij Zelfstroom?

Ben je enthousiast over de functie Accountmanager bij Zelfstroom? Onze Talent Sourcer Birgit of Nadia gaan graag het gesprek met jou aan om samen te kijken of er een match is. Direct solliciteren? Neem dan contact op met Birgit (06-28 23 52 99/birgit.van.herk@zelfstroom.nl). We kijken uit naar je reactie!