Werken bij Zelfstroom

Alle collega’s geloven in onze missie: Nederland versneld laten overstappen naar duurzame energiebronnen. Dat doen we door zonne-energie bereikbaar te maken voor iedereen. Maar ook bijvoorbeeld door zelf minder vlees te eten en met de trein naar werk te komen. Wij zijn ervan overtuigd dat als we allemaal een klein stapje zetten, we samen veel bereiken. Hieronder lees je wat we zoal doen om onze missie in de praktijk te brengen.

Meatless Monday

Elke dag lunchen we samen op het Zelfstroom-plein. We eten biologisch en één dag in de week vegetarisch. Zo verminderen we onze CO2-uitstoot en wie weet inspireren we jou om zelf ook minder vlees te eten. Je ontdekt dat ook vegetarisch heel lekker kan zijn. Zo pakken we de Meatless Monday aan.

Week zonder vlees

Van 5 t/m 11 maart 2018 deden we als bedrijf mee aan de Week zonder Vlees. Dat betekent één week lang geen vlees op tafel. Niet op kantoor en thuis niet. Als je gewend bent om regelmatig vlees te eten, dan vergt dat nogal wat van jezelf en je partner. Toch deed meer dan de helft van onze collega’s mee aan deze uitdaging. Zo hebben we aardig wat CO2-uitstoot bespaart tijdens deze week!

Zelf minder vlees eten? Onze collega Tamara legt je uit hoe je in kleine stapjes vaker vegetarisch eet.

Elkaar en klanten inspireren

We proberen elkaar en onze klanten regelmatig te inspireren. Zo zijn we in 2017 met z’n allen naar Al Gore’s An Inconvenient Sequel: Truth to Power geweest. Deze 7 dingen hebben we geleerd van de nieuwe film!

En in 2018 komt André Kuipers ons en onze klanten inspireren met een uniek theatercollege. Check het Zelfstroom Green College met André Kuipers. Stel je eens voor dat we allemaal één iemand anders enthousiast maken over zonnepanelen. En die ene persoon maakt ook weer één iemand anders enthousiast. Zo creëren we samen een beweging en verduurzamen we heel Nederland met zonne-energie.